Waarom zijden bloemen huren voor een feest een ecologisch verantwoorde keuze is

Op zoek naar prachtige bloemendecoraties voor een feest, maar vind je het zonde dat de bloemen achteraf verwelken? Dan heb ik de oplossing voor je: Huur zijden bloemen! Lees snel verder om te ontdekken waarom zijden bloemen huren voor een bruiloft of event een milieubewuste keuze is.

Onze groene missie

Wij willen circulaire bloemenverhuur de norm maken voor bloemen styling op events. Gedaan met onnodige afval en schadelijke emissies afkomstig van verse bloemen. Zijden bloemen huren is een milieuvriendelijk en stijlvol alternatief voor snijbloemen. Het is onze missie om zijden bloemen verhuur zo eenvoudig, budgetvriendelijk en duurzaam mogelijk te maken.

zijden bloemen huren voordelen

Huur onze premium zijden bloemen

Hoe schadelijk zijn verse bloemen?

Verse bloemen zijn leuk om naar te kijken, maar helaas zijn ze schadelijk voor het klimaat. Het kweken van verse bloemen vereist pesticiden, kunstmest en veel water. Bloemen heb ook veel zonlicht (energie) nodig om te groeien. Ze worden gekweekt in verre landen, waar water schaars is. Bovendien zijn de regels rond pesticide-gebruik bijzonder laks in deze landen. En jij weet toch ook hoe snel een bloem verwelkt? Daarom worden snijbloemen ingevlogen met gekoelde vliegtuigen - één van de meest vervuilende cargo transporten op aarde.

Hoe zit het dan met bloemen die lokaal gekweekt worden? Nederland is het mekka voor bloementeelt. Maar helaas worden Hollandse bloemen gekweekt in kassen. Die gigantische serres vreten energie, wat opnieuw tot schadelijke uitstoot leidt. co2 uitstoot verse bloemen

De milieu-uitstoot varieert sterk per type bloem. Grote rozen, orchideeën en hortensias scoren bijvoorbeeld bijzonder slecht volgens het onderzoek van Milieu Centraal. Eén grote roos produceert een CO2 equivalent van 1,6 kg. Ter vergelijking: Deze uitstoot komt overeen met 50 gram rundsvlees eten of 6,5 km benzine-rijden (bron: Milieu Centraal, 2019).

Net zoals vlees eten geldt voor verse bloemen kopen: Denk aan het milieu en doe het met mate! 

Ontdek hoe bloemenverhuur werkt

Zijn valse bloemen echt duurzaam? 

Zijden bloemen, ook wel kunstbloemen of nepbloemen genoemd, worden gemaakt van een mix van synthetische materialen om natuurgetrouwe replica's van echte bloemen te creëren. Vaak voorkomende materialen zijn kunststof, textiel, metaaldraad. Echte zijde wordt slechts sporadisch gebruikt. Hoe meer details en individuele onderdeeltjes in een bloem, hoe complexer het productieproces. De meeste kunstbloemen op de markt worden geproduceerd in Azië.

Gelukkig worden kunstbloemen, in tegenstelling tot verse bloemen, getransporteerd via trein of schip. Deze transportmiddelen stoten 30 tot 50 keer minder broeikasgassen uit dan luchtvracht (bron: Klimaat Helpdesk, 2021).

In deze grafiek tonen we hoe kunstbloemen - in vergelijking tot verse bloemen - steeds minder uitstoot veroorzaken naarmate je ze langer gebruikt. 

We willen zeker niet beweren dat de materialen en processen voor het produceren van zijden bloemen duurzaam zijn. We gaan er wél alles aan doen om onze kwalitatieve zijden bloemen zo lang mogelijk te gebruiken door in te zetten op veelvuldige controles, cleaning, opfrisbeurten en repairs.

Wat is jouw favoriete bloemencollectie?

Samen afval verminderen

Zijden bloemen zijn duurzaam omdat ze keer op keer hergebruikt worden, waardoor er geen verspilling is. Verse bloemen laten vaak een hoop groenafval achter, maar met zijden bloemen heb je daar geen last van. Geen gedoe met opruimen van verwelkte bloemblaadjes of slappe stelen. 

Nu denk je waarschijnlijk: Groenafval composteert toch gewoon? Helaas kunnen de pesticides op snijbloemen giftige stoffen verspreiden in de composthoop (bron: PAN Nederland, 2022).

Wij geloven dat het beter kan. Gedaan met bloemenafval en onnodige uitstoot. Bij Florami kan je jouw prachtige, zijden bloemen gewoon huren. Na de bruiloft kun je ze eenvoudigweg terugsturen, zonder je zorgen te hoeven maken over wat te doen met overtollige bloemen. Super handig en milieuvriendelijk.

Bestel je zijden bloemen vandaag

Dus waar wacht je nog op? Huur die zijden bloemen en maak je bruiloft onvergetelijk én milieubewust! Je krijgt schitterende bloemen zonder gedoe, je vermindert afval en CO2-uitstoot, én je draagt bij aan een duurzamere wereld. Het is de perfecte keuze voor een stijlvolle bruiloft met oog voor het milieu. Cheers op een geweldige dag vol liefde en bloemen! 🌸❤️🌿

Interesse in bloemen huren?

Bloemen kiezen om jouw feest aan te kleden was nog nooit zo makkelijk! Je kiest jouw favoriete bloemstukken op onze webshop. Wij bevestigen jouw aanvraag, en verzenden de bloemen ruim op voorhand naar je thuis.

Ontdek onze collecties